NB Bugojno: Niko ne smije ignorisati evidentan dogovor izborne krađe u Bugojnu?

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/
Povodom evidentne i dokazane manipulacije u biračkim odborima što predstavlja rezultat ustaljene međustranačke trgovine, Nezavisni blok Bugojno izražava sumnju u regularnost provedbe izbornog procesa u ovoj općini.
„Nedopustivo je da volja građana Bugojna ovisi o nekolicini pojedinaca koji su očigledno naumili da uhodanim mehanizacijama izrežiraju krajnji izborni rezultat.
Pozivamo sve relevantne institucije u ovoj zemlji, počev od tužilaštava i policijskih agencija da upotrijebe sve raspoložive resurse, sve zakonske osnove i kapacitete kako bi se spriječila već pripremljena prevara.

Također, pozivamo sve članove biračkih odbora drugih stranaka koje nisu učesnice ove sramne i besprincipijelne trgovine, ne samo u Bugojnu nego i u ostatku BiH, pozivamo  domaće i strane posmatrače, ali i časne kandidate i aktiviste svih stranaka da iskoriste ovih trideset dana predizborne kampanje kako bi se na najkvalitetniji način dodatno educirali i uvezali svoje sisteme komunikacije u cilju poštenog i zakonom utemeljenog evidentiranja izbornih rezultata na biračkim mjestima, počev od distribucije glasačkih listića, njihovog transparentnog i poštenog prebrojavanja, pa do finalnih zapisnika, zatvaranja vreća sa listićima i krajnje objave rezultata,“ izjavila je Merima Ždralović, broj 1 na listi kandidata Nezavisnog bloka za Općinsko vijeće Bugojno.

Press služba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o