Nažalost desilo se: Zvanično ugašen Ženski rukometni klub Iskra Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.eki.ba'

Kako portal Bugojno Danas saznaje u razgovoru sa igračicama, sada već bivšim, Ženskog rukometnog kluba Iskra Bugojno, ovaj klub više ne može dalje.

Ugasili smo se što nemamo nikakvih sredstava ni za nastavak sezone nit djevojke žele igrati u takvim uslovima. Mislimo da je sramota da se ugasi klub koji je bio državni prvak. Skoro sve djevojke su uzele ispisnice i napustile klub. Sezona počinje za desetak dana“, kazale su za naš portal, sada već bivše, igračice ŽRK Iskra Bugojno.

ŽRK Iskra Bugojno bio je prvak BiH, dva puta viceprvak, u juniorskoj konkurenciji prvaci, dva puta su bili u polufinalu kupa dok su trenerice i igračice bile dio reprezentacije.

Nažalost, klub koji ima lijepu tradiciju će biti ugašen na ružan način, djevojke su više igrale volonterski nego profesionalno jer je izostala podrška Sportskog saveza Bugojno koji će sljedeće sedmice napokon dobiti novo rukovodstvo pa će klubovi dobijati iznos koji ih sljeduje po pravilniku a novci neće ići gdje ne treba, kao što su sada išli.

https://www.facebook.com/FISdoo/posts/3503129843060999' http://shop.janj.ba/ https://www.bingotuzla.ba/2020/02/10/akcija-za-pocetak-sedmice-10-2-12-2-2020/'