Naučnoistraživački rad magistra Admira Šupića objavljen na Oxfordu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U protekli petak je na oficijelnoj stranici Oxfordaobjavljen naučnoistraživački rad magistra Admira Šupića pod nazivom „Modelingand Simulation for Aluminium Profile Extrusion“. Pomenuti rad će biti objavljenzajedno sa drugim radovima iz cijelog svijeta sažetih u zbirku pod nazivom„Procedia Structural Integrity“ pri čemu stručni tim doktora nauka selektivnobiraju radove, ocjenjuju njihov značaj, da li isti mogu pomoći u globalnom razvoju,te da li se od istih mogu očekivati rezultati na duge staze.

Nakon selekcije radova, isti se sortiraju i hronološki redaju u zbirku po odgovarajućim oblastima, pri čemu svaki od autora dobija pristupnu šifru i ID kod kako bibili u korespondenciji sa lektorima u slučaju da se trebaju odraditi korekcijerada, te kako bi mogli pratit tok objave zbirke. Finaliziranjem zbirke, ista sepostavlja na oficijelnu stranicu „Science Direct-a“ od strane publikatora„Elseviera“.

Na taj način radovi postaju dostupni za više od 15 milionakorisnika kako Univerzitetu Oxford, tako i široj populaciji iz cijelog svijeta,kako od naučnika, istraživača, medicinara, te samih studenata kako bi se istimposlužili za razvoj sopstvenih teza, magistarskih radova, doktorskih desertacija.Na ovaj način se radovi najbolje predstavljaju široj javnosti, te ista može preko „Science Directa“ doći u kontakt sa autorima u cilju ostvarivanja zajedničke saradnje. Nakon što je naš portal detaljno pratio „22 Europsku konferenciju o mehanici loma“ održanu u Beogradu gdje je Šupić sa kolegamaosvojio značajna priznanja, zadovoljstvo nam je da sa Vama podjelimo i ovuinformaciju. „Ovo je do sada najvažnije inajveće dostignuće u mojoj karijeri, te bih se htio zahvaliti portalu Bugojno Danas, na nesebičnoj podršci, kako sada tako i na svim prethodnim objavama. Odvelikog je značaja kada imate nekoga ko objektivno gleda i daje 100% podršku zaono čime se bavite, a portal Bugojno Danas to radi krajnje profesionalno iobjektivno“ rekao je Šupić.

Trenutno se uređivanje zbirke privodi kraju u Velikoj Britaniji nakon čega slijedi štampanje iste širom svijeta, dok čitatelji mogu elektronsku verziju preuzeti sa oficijelne stranice Elseviera .Ovo je prvi put da neko iz našeg grada ostvari takav uspjeh.

https://authors.elsevier.com/tracking/article/details.do?aid=1520&jid=PROSTR&surname=%C5%A0upi%C4%87

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o