Nastavlja se projekt: Međukulturalno razumijevanje i saradnja mladih u Bosni i Hercegovini

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Projekt “Međukulturalno razumijevanje i saradnja mladih u Bosni i Hercegovini“ nastao je kao rezultat promišljanja o marginalizaciji kulture i umjetnosti u našem društvu. Cilj projekta je razviti svijest kod mladih budućih lidera o značaju kulture i umjetnosti za razvoj društva. U projektu sudjeluje 60 studenata i studentica iz 26 gradova i općina Bosne i Hercegovine.

Projekt se realizira kroz tri sesije predavanja i studijske posjete institucijama kulture i umjetnosti. Prva sesija projekta sastojala se od studijskih posjeta institucijama kulture u Tešnju i Tuzli. Druga sesija bila je posjeta Banja Luci.

,,Mladi su budućnost svakog društva, te je stoga nužno postići veću razinu senzibiliteta za kulturu i umjetnost, kako bi se osigurao opstanak i dalji razvoj kulture i umjetnosti u našem društvu. Projekt je osmišljen s ciljem educiranja mladih o značaju kulture i umjetnosti za razvoj društva. Ovim projektom nastojimo približiti institucije kulture i umjetnosti učesnicama/učesnicima, te će u tom kontekstu poseban naglasak biti na promociji ovih studijskih posjeta na društvenim mrežama, ali i ostalim medijima’’, naglasile su koordinatorice projekra doc.dr. Ehlimana Spahić i doc.dr. Sarina Bakić.

Ovaj Projekt je podržan od UNESCO-a i dio je zajedničkog projekta „Dijalog za budućnost: Promoviranje društvene raznolikosti u BiH“.
Projekt je pod vodstvom Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu (koordinatorice doc. dr. Ehlimana Spahić I doc. dr. Sarina Bakić).

Piše: Ana Dragozet

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/