Nastavak radova na dogradnji doma “Duboka”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

U Planinarskom domu „Duboka“, održan je radni sastanak s ciljem nastavka realizacije projekta rekonstrukcije i dogradnje ovog doma koji je u velikoj mjeri dotrajao.Plan je da se do kraja godine uradi i nova krovna konstrukcija.

Inicijativa za rekonstrukciju i dogradnju Planinarskog doma u Dubokoj, pokrenuta je još prije pet godina.Uz pomoć stručnih saradnika projekat je napravljen , udaren je kamen temeljac za početak radova, i od tada do danas malo tog se uspjelo uraditi na njegovoj realizaciji. S tim ciljem je i održan radni sastanak kojem je prisustvovao i načelnik općine Hasan Ajkunić te predstavnici resorne općinske službe, s obzirom da je općina glavni finansijer ovog projekta.

Kako je istakla predsjednica PD „Koprivnica“ Bugojno, Emsada Batić, do 20. maja je predvidjeno da se uradi betonska ploča, a nakon Balkanskih planinarskih susreta u junu, uslijediće ostatak radova. Ovim putem je pozvala sve koji mogu dati bilo kakav doprinos, da se uključe u projekat rekonstrukcije i dogradnje planinarskog doma u Dubokoj.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/