Narod i Pravda: Dok nas iz SDA pozivaju na jedinstvo, rade na tome da pokradu i nas i birače

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Nakon što je Travničanin Elvis Tarakčija objavio snimak iz kojeg se jasno vidi da ga kadrovi SDA Travnik pokušavaju vrbovati sa ciljem izborne krađe na jednom od biračkih mjesta u Travniku iz Naroda i Pravde pozvali su nadležne institucije da reagiraju po službenoj dužnosti kako bi se spriječila izborna krađa u Travniku ali i u drugim mjestima gdje se koristi isti model.

„Tražimo da nadležne institucije reagiraju i zaštite integritet izbornog procesa. Ovakvi pokušaji kojima svjedočimo u Travniku nisu izoliran slučaj već praksa koju koriste određene stranke sa ciljem krađe glasova. Imamo svjedočenja iz mnogih drugih mjesta da se koristi isti model, a osim policijsko-pravosudnih institucija u sve bi se morala uključiti i Centralna izborna komisija BiH“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Iz ove stranke navode kako će insistirati da se krivično procesuiraju svi pojedinci koji na bilo koji način budu učestvovali u izbornoj krađi.

„Nažalost, do sada se procesuiralo vrlo malo slučajeva izborne krađe, ali ćemo insistirati da u budućnosti svi ovakvi slučajevi budu procesuirani. To je upozorenje za sve da će krivično odgovarati i da ih stranke neće moći ni htjeti zaštititi od krivične odgovornosti“, kažu iz Naroda i Pravde.

Učešće SDA u pokušaju izborne krađe, dodaju iz Naroda i Pravde, je jasno upozorenje svima, posebno biračima, da se radi o jednoj uskoj grupi ljudi koja je spremna počiniti sve nepravilnosti i pogaziti sva moralna načela da bi zadržala pozicije.

„Tužno je vidjeti na šta se danas svela SDA, ovo je samo još jedan u nizu dokaza da ne postoji moralni princip kojeg SDA nije pogazila. Dok nas pozivaju na jedinstvo u Srednjoj Bosni, bezočno nas pokušavaju pokrasti, dok se pozivaju na interes naroda – pokušavaju pokrasti glasove tog istog naroda. Sa ovakvim pojavama, sa krađom, manipulacijama i prevarama nismo i nikad nećemo praviti kompromis. Jedinstvo sa SDA podrazumijeva pristanak na sve pobrojano. Mi na to ne možemo pristati i vjerujemo da na to neće pristati ni birači koji danas imaju zdravu alternativu ovakvim pojavama. Ovakvi postupci izazivaju smutnju, a smutnja nered i bezvlašće za koje će biti odgovorni oni koje stoje iza krađa i prevara“, kaže se na kraju saopćenja Naroda i Pravde.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o