Namirnice koje nikad ne bi trebalo da kupujete na akcijama

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Sve nas ponesu akcije, posebno u ovoj skupoći, ali kod nekih namirnica treba postaviti granicu.

Ponekad je zdravstveni rizik prevelik i ipak bi trebalo da izdvojite malo više novca i kupiti kvalitetnije, svježije proizvode. Budite vrlo oprezni pri kupovini sljedećih proizvoda. Ovo su namirnice koje nikada ne bi trebalo da kupujete na akcijama.

ISJECKANO VOĆE I POVRĆE

Kada je ovaj tip proizvoda na sniženju, vjerovatno je pri isteku trajanja. Bolje je kupovati svježe voće i povrće, jer će tako biti jeftinije i imat ćete zalihe za čitavu sedmicu.

AVOKADO

Avokado je obično skupo voće, pa je teško odoljeti jednom po sniženoj cijeni. Vjerovatno je prezreo, pa se jedino isplati kupiti jedan komad i iskoristiti isti dan, inače je bolje izbjegavati.

NEORGANSKO MESO

Kod namirnica životinjskog porijekla kvalitet je najvažniji, stoga je bolje na njih utrošiti više novca i uštedjeti negde drugdje. Ponekad su kvalitetni komadi mesa sniženi, ali tada ih brzo potrošite, najbolje isti ili naredni dan.

SALATA U KESI

Puno će brže da izgubi svježinu ako je zatvorena u kesi, stoga nemojte da je kupujete ni ako je na akciji.

OVO NE BI TREBALO DA KUPUJETE NA AKCIJAMA: KOLAČI

Da li zastajete kod slatkiša kad su na akciji? Tada se isplati razbacivati se? Verovatno nisu svježi, a i po ukusu se osjeća da rok trajanja ističe…

PUTER OD ORAŠASTIH PLODOVA BEZ ADITIVA

Ako je na pakovanju putera od kikirikija ili bilo kojeg drugog od orašastih plodova jasno označeno da sadrži svježe orašaste plodove, kupite ga kada nije na akciji, jer ukus može da bude sasvim drugačiji kako se proizvod približava roku trajanja.

JAJA

Radije platite više za jaja i odaberite najkvalitetnija dostupna. Na taj način izbjegavate štetne materije kojih ima u jeftinijim jajima, te mesu i drugim proizvodima životinjskog porijekla.

MLIJEKO

Ako ga često koristite, kupovina po sniženoj cijeni uvijek se isplati. No, prije ili kasnije naići ćete na tetrapak mlijeka koje se ukiselilo ili mu je istekao rok trajanja. Ne želite ovaj scenario…

HLJEB

Kada iskoristite akciju i kupite hljeb, brzo će obajatiti i pobuđaviti u odnosu na svjež iz redovne ponude.

HRANA BEZ KONZERVANSA

Ionako traje puno kraće, pa nemojte da je kupujete kada nije na akciji, jer je tada već odavno prošao rok trajanja.

JOGURT

Kao i mlijeko, i jogurt se lako kvari, a šanse se povećavaju nabavkom na akciji.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/