Nalazi svih 7 osoba testiranih u Bugojnu na Koronu su negativni, 375 osoba u kućnoj izolaciji

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/

Portal Bugojno Danas je poslao upit JU Dom zdravlja Bugojno o epidemiološkoj situaciji u Bugojnu kada je u pitanju virus COVID-19, a u odgovoru su iz Doma zdravlja kazali:

“Zahvaljujemo se Vama, ali i svim građanima koji su nas kontaktirali i iskazali interes za epidemiološku situaciju na području općine Bugojno.

U cilju istinitog i blagovremenog informisanja javnosti, svakodnevno na našoj FB stranici, ali i putem medija objavljujemo informcije o epidemiološkoj situaciji vezano za pojavu i širenje koronavirusa na području naše općine.Takodje, informišemo javnost i o svim mjerama koje poduzimamo u skladu s naredbama Kriznih štabova i medicinske struke.

U stalnom smo kontaktu sa Zavodom za javno zdravstvo SBK i, prema dobivenim saglasnostima, vršimo testiranje osoba za kojih postoje indikacije na infekciju novim koronavirusom. Do sada je na području općine Bugojno testirano sedam osoba na COVID-19. Nalazi svih testiranih su bili negativni.

Prema posljednjim podacima Službe hitne pomoći i HES-a, još uvijek nemamo niti jedan potvrđen slučaj. Trenutno se u kućnoj izolaciji nalazi 375 osoba, a za 159 je istekla ova mjera.Timovi Higijensko epidemiološke službe vrše stalni nadzor nad svim osobama koje se nalaze u kućnoj izolaciji.

O epidemiološkoj situaciji na području općine Bugojno, kao i novim mjerama blagovremeno ćemo obavještavati našu javnost. “

https://bit.ly/2A1012f https://www.paypal.me/BugojnoDanas1