Nakon pisanja našeg portala radnici JKUP “Čistoća” riješili problem stanara u ulici Kulina bana

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nakon što smo jučer na našem portalu objavili poruku koju smo dobili od našeg sugrađanina Harisa Hrvata, a koji se žalio na problem koji imaju stanari u ulici Kulina bana, dobili smo brojne pohvale.

Naime, Haris je odlučio da smeće koje je pravilo velike probleme stanarima sam odveze ispred ove firme te sve zabilježi fotografijama. Jučer nam je istakao da su radnici JKUP “Čistoća” d.o.o. Bugojno  ignorisali njihove zahtjeve, te da se zbog toga i odlučio na ovaj nesvakidašnji potez. Putem naše facebook stranice Bugojno Danas javio se i direktor JKUP “Čistoća” d.o.o. Bugojno Emir Sarajlić, koji je Harisa pozvao u ovu firmu sa željom da se problem što prije riješi. Harisa smo kontaktirali prije par minuta te nam je otkrio kako je problem riješen.

–          Problem je riješen. Vratili su kontejner gdje mu je i mjesto,a  sve se ovo dešavalo zbog toga što su kontejner nakon istresanja ostavljali na prilaznom putu koji vodi na parking iza zgrade. U više navrata su ga samo bacali uz rampu na ulazu u parking i nebrojeno puta sam ga vraćao jer u jutarnjim satima su me sustanarke molile da siđem i pomognem  oko uklanjanja kontejnera da bi one mogle izaći sa automobilima i otići na posao. Jedna od stanarki je u šestom mjesecu trudnoće i  kada sam ja njima rekao da bar imaju obzira prema toj ženi jer je primorana svaki drugi dan gurati kontejner  da bi otišla na posao, oni su se samo oglušavali  i jedan od radnika mi je čak rekao “idi žali se kome hoćeš, je.. mi se”, priča nam Haris, kojeg smo pitali da li se u toku današnjeg dana sreo sa direktorom Emirom Sarajlićem i ljudima iz JKUP “Čistoća” d.o.o. Bugojno.

–          Ne. Namjeravao sam otići u ponedjeljak pošto je danas neradni dan. Koliko sam shvatio direktor je poslao  ekipu da vrati kontejner  na njegovo mjesto, jer sam ga ja u revoltu odvukao par stotina metara niže, dodao je naš sugrađanin.

Redakcija našeg portala ponosna je što je problem stanara u ulici Kulina bana riješen zahvaljući prije svega pisanju našeg portala, a ovom prilikom upućujemo sve pohvale direktoru JKUP “Čistoća” d.o.o. Bugojno Emiru Sarajliću, radnicima JKUP “Čistoća” d.o.o. Bugojno, te našem sugrađaninu Harisu. Svi oni zajedno su učestvovali  u riješavanju ovog problema, te ovim putem pozivamo  sve građane Bugojna da nam se jave kao što je to učinio Haris, a sve sa ciljem rješavanja eventualnih problema na koje svakodnevno nailaze.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/