Najuspješniji sportaš u SBK je Bugojanac Amel Novalić

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//
Najbolji sportaši SBK-a za 2015. godinu proglašeni su u petak navečer u Donjem Vakufu, na manifestaciji koju je organizirao Sportski savez Srednjobosanskog kantona (SSSBK).

Najuspješnijom sportašicom za 2015. godinu, po izboru Sportskog saveza SBK, proglašena je Lolita Furundžija, JK “Vitez” iz Viteza, a najuspješnijim sportašem Amel Novalić iz Taekwondo kluba “Bugojno”.

Manifestacija predstavlja izuzetnu priliku da najbolji sportaši budu nagrađeni za svoje rezultate, trud i odricanje. Žiri je imao izuzetno težak zadatak, od 158 nominiranih izabrati najbolje. Među njima je veliki broj Novotravničana što pokazuje borbu i volju Novotravničana kad je sport u pitanju, rekao je za Drukčiji radio Drago Suban, predsjednik Sportskog saveza SBK-a.

Sportski savez Srednjobosanskog kantona dodijelio je treneru Josipu Pandži i karatašici Amini Adilović priznanja za postignute vrhunske rezultate u 2015. godini. Pandža je, podsjetimo, sa kadetskom košarkaškom reprezentacijom BiH osvojio 1. mjesto na Svjetskom košarkaškom prvenstvu za kadete, a Amina Adilović 1. mjesto na Univerzitetskom prvenstvu u karateu.

Specijalnu nagradu, za uspješnu organizaciju Svjetskog prvenstva u fly-fishingu dobili su Sportsko-ribolovno društvo “Vrbas”, Donji Vakuf i Sportsko-ribolovno društvo
“Zlatovčica” iz Jajca.

Priznanje za postignute sportske usjehe u protekloj godini dobili su Mile Čavara, Aida i Besim Muminović te Arnes Zahirović i Amina Abdibegvić za postignute vrhunske rezultate u 2015. godini.

Najuspješnijom ekipom u kategoriji sportaša s tjelesnim oštećenjem proglašena je ekipa KSO “Iskra” iz Bugojna, a najuspješnijim sportašem u istoj kategoriji iz ekipnh sportova Aldin Batić KSO “Iskra” Bugojno te Nihad Orhan SK “Iskra” Bugojno.

Nadalje, najuspješnijom kadetskom ekipom u ženskoj konkurenciji proglašen je Ženski nogometni klub “Mladost” iz Nević Polja, dok je u muškoj konkurenciji to priznanje osvojio Košarkaški klub “Novi Travnik”. “Mladost” je proglašena i najuspješnijom ekipom u ženskoj konkurenciji, a Košarkaški klub “Promo” iz Donjeg Vakufa u muškoj.

Najuspješnija juniorska ekipa u ženskoj konkurenciji je Odbojkaški klub “Vitez” iz Viteza, a u muškoj Nogometni klub “Metalleghe BSI” Jajce.

Velimir Suban, iz ŽNK “Mladost” Nević Polje, proglašen je najuspješnijim trenerom iz ekipnih sportova, a Ivan Stojak iz JK “Vitez” najuspješnijim trenerom.

Sportski savez SBK-a najuspješnijom sportašicom u kategoriji kadetkinja iz ekipnih sportova proglasio je Vinu Crnoja, nogometašicu ŽNK “Mladost” iz Nević Polja, a najuspješnijom sportašicom u kategoriji kadetkinja proglašena je Nedžmina Varupa iz viteškog Karate kluba “Mladost”. U muškoj je konkurenciji to priznanje osvojio Novotravničanin Kristijan Janković, Košarkaški klub “Novi Travnik”, Novi Travnik.

Najuspješniji sportaš u kategoriji kadeta je Filip Stojak član JK “Vitez”.

Najuspješnija sportašica u kategoriji juniorki je Travničanka Amina Tahirović, članica Karate kluba “Travnik”, a u kategoriji juniorki iz ekipnih sportova Matea Čuturić, Odbojkaški klub “Vitez” iz Viteza.

Novotravnički boksač Ivan Guzina (BK “Novi Travnik) dobio je priznanje za najuspješnijeg sportaša u kategoriji juniora, dok je u kategoriji juniora iz ekipnih sportova to priznanje otišlo u ruke Josipu Aščiću iz Nogometnog kluba “Metalleghe BSI”, Jajce.

Novotravničani su briljirali i u kategoriji ekipnih sportova. Naime, najuspješnija sportašica iz ekipnih sportova za 2015. godinu je Ana Bojanić iz ŽNK “Mladost” Nević Polje, a najuspješniji sportaš Ivan Rezdeušek iz NK “Novi Travnik”.

Dodajmo kako je nagradu publike dobio košarkaš donjevakufskog Proma Nedim Mustafica.

Zahvalnica za domaćinstvo manifestacije uručena je Općini Donji Vakuf.

Popis ostalih nagrada:

Nagrada za životno djelo za organizacijski i sustavni doprinos u oblasti sporta:
Marcel Kučinski
Elvedin Varupa i Fahrudin Januzović (posthumno)

Zlatna plaketa:
Rašid Tihak
Ženski rukometni klub “Iskra” Bugojno (povodom 35 godina postojanja i rada kluba)

Srebrna plaketa:
Željko Andrić

Brončana plaketa:
Enver Đidić

Sportski radnik 2015. godine:
Emsada Batić

Sportski novinar 2015. godine:
Samir Pinjo

drukciji.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/