Najteži dani za NK Iskra, stečaj ili novo ime kluba?

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

Teški dani za NK Iskra, možda i najteži od postojanja kluba.

Već desetak dana na Jakliću je katanac. Seniori su na odmoru, a klub im je dužan platu i pol. Kada će je dobiti? Vjerovatno nikada iako su prepušteni sami sebi izgurali sezonu u Drugoj ligi Zapad, piše Facebook stranica Iskra Bugojno.

S obzirom na katanac trenirati na Jakliću nemaju pravo ni omladinske selekcije. Sve više se priča o finansijskoj policiji i organima gonjenja koji su proteklih dana izuzimali dokumentacije i pozivali određene osobe na razgovore.

Slično je i sa Sportskim savezom Općine Bugojno.

Sport u gradu Bugojnu tema je i na Općinskom vijeću. Nekadašnji prvi čovjek Iskre Naim Basara otvoreno je prozvao Nedžada Šečića, a spominjala se i Basarina tužba. Glavnica iznosi 310.000 KM, a Šečić šuti. Basara je protiv njega podnio krivičnu prijavu, pa sada posla ima i za finansijsku policiju.

Upitno je i daljnje funkcionisanje kluba. Spominje se i odlazak u stečaj, te novo ime kluba, ali svi za sada šute, stoji na Facebook stranici Iskra Bugojno.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o