NAJAVA ZA OBILJEŽAVANJE „DANA DJEČJIH PRAVA“

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nešto lijepo se dogodilo čovječanstvu, nešto od čega se proljepšalo njegovo lice!
Nešto od čega svijet postaje mlađi i ljepši, sretniji i čovječniji!
20. novembra, 1989.godine na Glavnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena je „Konvencija o pravima djeteta“. To je dječji zakonik koji određuje načine na koje se treba odnositi prema djeci. U Konvenciji se govori, prije svega, o obavezama odraslih u odnosu prema djetetu kao i o obavezama brojnih društvenih činilaca u vezi zaštite djeteta.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana djeteta je da podsjeti i senzibiliše javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

I ove godine ćemo u našem gradu svečano obilježiti Međunarodni dan djeteta. Udruženje Leptir u suradnji sa Udruženjem Sunce, Vokalnim ansamblom Bugojno, JU za predškolski odgoj i obrazovanje, Dječjom scenom Teatra Fedra i Dječjim pozorištem Eko Art priprema prigodan program za:

petak, 18.11.2016. godine u 18:00 sati, Kristalna sala Općine Bugojno.

Zahvaljujemo načelniku Hasanu Ajkuniću što će nam omogućiti da svečano obilježimo Međunarodni dan dječjih prava kroz druženje, pjesmu, recitaciju i igru u prelijepom ambijentu Kristalne sale općine Bugojno.

Zahvaljujemo i Kulturno sportskom centru na tehničkoj podršci, kao i Radio televiziji Bugojno i portalima bug.ba i bugojno danas na medijskoj podršci.

Dođite i budite sa nama!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/