Najava koncerta Village Harmony u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Vokalni ansambl Bugojno u saradnji sa Opcinom Bugojno priprema jos jedan interesantan koncert za svoje sugradjane. U subotu, 30.7. U 21 sat na trgu kod Gimnazije ce se odrzati koncert Village Harmony, hora iz Amerike. Gosti koncerta su Vokalni ansambl Bugojno, Horoljupci i Zenski vokalni ansambl HKD Napredak Bugojno.

Village Harmony je horska asocijacija koja vec skoro 30 godina djeluje u saveznoj državi Vermont, Sjedinjene Američke Države. Posebnost ovog udruženja su česti internacionalni horski kampovi, koji su se do sada održavali širom svijeta – od Južne Afrike, Evrope do Velike Britanije i SAD-a. Ovo je njihov treći horski kamp u Bosni i Hercegovini, a dvosedmični boravak i intenzivne horske probe ce biti krunisane koncertima u Sanskom Mostu, Bugojnu, Konjicu i Sarajevu. Posebnost hora Village Harmony je svakako njihov repertoar : tradicionalna bosanska pjesma- sevdalinka ( sa instrumentalnom pratnjom ili u a cappella aranžmanima), duhovne pjesme – ilahije te napjevi iz seoske tradicije BiH, koje su vrijedno uvježbavali sa lokalnim horskim dirigentima i muzičarima ( Samira Merdžanić, Alma Karić, Alma Karabeg, Zorana Guja, Lejla Čaušević i Vahidin Omanović). Uzevši u obzir činjenicu da su SVI članovi ovog hora Amerikanci, te da im je maternji jezik engleski, time više očarava izbor njihovog koncertnog repertoara.

Voditeljice projekta Village Harmony, Mary Cay Brass i Suzannah Park , su zadužene za dio repertoara u kojem će nam se ovaj hor predstaviti sa tradicionalnom američkom muzikom, duhovnom muzikom Afro-Amerikanaca te pjesmama iz Južne Afrike.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/