Nagradno putovanje za najuspješnije bugojanske osnovce

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/praznicninakit/

19.06.2018. Oko 120 učenika, nastavnika i direktora svih bugojanskih osnovnih škola putovalo je u Sarajevo.

Naime, već drugu godinu, načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić pokazuje iznimno zanimanje za uspjehe i nastoji motivisati učenike, ali i nastavnike da budu još bolji u svome radu na način da obezbjedi sredstva za jednodnevnu ekskurziju. Grupu su činili najuspješniji učenici koji su se plasirali na kantonalno takmičenje, ali i više nivoe iz raznih predmeta: matematika, fizika, engleski jezik, prva pomoć, projekt građanin, vjeronauka, tehnički odgoj, sportska takmičenja i druge vannastavne aktivnosti. Osim takmičara, na prijedlog načelnika, ovaj put su se pridružili i odlični učenici IX. razreda.

Ove godine učenici su izabrali putovanje u Sarajevo , gdje su se i dalje nastojali obrazovati, te je upriličena posjeta „Gazi Husref-begovoj biblioteci„ gdje su se domaćini potrudili da učenicima pokažu sve zanimljivosti, od filma o Gazi Husref-begu, do depoa sa knjigama, ali i praktičnog prikaza restauracije oštećenih knjiga. Osim ove važne ustanove, učenici su posjetili i „Gradsku vijećnicu„ gdje su opet u pratnji stručnog vodiča imali priliku slušati o historiji Vijećnice, ratnom periodu , kao i obnovi ove monumentalne građevine.

Nakon obilaska upriličen je zajednički ručak, u vrlo ugodnoj atmosferi i divnom druženju. Na kraju dana, zadovoljni zbog nagrade za svoj trud, uz pjesmu i smijeh, sabirali su dojmove uz želju da se nešto slično ponovi i naredne godine. Velike riječi zahvale upućene su načelniku općine Hasanu Ajkuniću.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o