Načelnik Hasan Ajkunić uputio poziv predstavnicima navijačke grupe Vandali Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Na press konferenciji koja je održana u prostorijama NK Iskra mogao se čuti veliki broj informacija i planova za budućnost NK Iskra. Između ostalog Vam izdvajamo poziv načelnika Bugojna Hasana Ajkunića predstavnicima navijačke grupe Vandali Bugojno:

“Pozivam javno predstavnike Vandala da sjednemo sa svim sportskim klubovima u Bugojnu da vidimo šta je sporno između našeg navijačkog tabora Vandala i NK Iskra. Ako smo negdje pogriješili u prošlosti hajmo se vratiti ponovo da sjednemo pregovarati, međutim legalni predstavnici Vandala koji se kriju iza ove djece, dok god ne budu oni ti koji će pregovarati mislim da ne vodi to ničemu. Na zadnjoj utakmici koju smo imali u Bugojnu, tu je bila grupica od 10 ljudi, međutim svi su ostali korektno navijali, iako su Vandali zastupnici i predstavnici publičke populacije sporta u Bugojnu, dobro nam došli na stadion, ali ispada nema i nema psovki na stadionu, može biti navijanje, ali da bude Iskra kažnjavana zbog navijanja, to neće biti. Potrudit ćemo se da svaku utakmicu na strani obezbijedimo autobus ako bude dostojanstveno navijanje, sve do onog momenta dok ne bude ekscesnih slučajeva taj će autobus ići, a svi oni koji misle da se mogu ponašati na tribinama ne sportski, neće ući na tribine”.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o