Načelnik Hasan Ajkunić upriličio prijem za košarkaše “Leptira”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić upriličio prijem za članove Udruženju roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i mladima s posebnim potrebama „Leptir“ Bugojno.

Povod je bio nedavni uspjeh košarkaške ekipe Leptira koja je osvojila zlatnu medalju na sportskim igrama „Oaze“ i Specijalne olimpijade – Sarajevo 2016., ali i obilježavanje 3. decembra, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Uspjeh košarkaša „Leptira“ koji su u oštroj konkurenciji uspjeli osvojiti zlatnu medalju na sportskim igrama „Oaze“ i Specijalne olimpijade – Sarajevo 2016, učinio nas je sve ponosnim, a danas je to posebno istakao i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić dijeleći radost uspjeha s košarkašima, ali i s Biserkom Božić, predsjednicom Udruženja „Leptir“ te s Jasnom Behara koja je uložila veliki trud trenirajući košarkaše za ovaj uspjeh. Tokom prijema kod načelnika košarkaši su naglasili koliko je uloženo truda ali i kako su doživjeli osvajanje zlatne medalje.

Načelnik Hasan Ajkunić uputio je čestitku u povodu Medjunarodnog dana osoba s invaliditetom te istakao značaj angažmana svakog pojedinca u društvu u građenju svijesti da smo svi isti.

Jasna Behara skrenula je pažnju na to kako je uz kvalitetan rad moguće postizati uspjehe i na ovakvim takmičenjima, dok je kapiten Alen Islamović naglasio je da su košarkaši spremni za nove uspjehe.

Predsjednica Udruženja „Leptir“ Biserka Božić, uputila je danas posebnu poruku govoreći kao roditelj o izazovima i napretku djece s poteškoćama u razvoju tokom dugogodišnjeg rada u „Leptiru“.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/