Hasan Ajkunić: Problem su kladionice koje rade po “alaselamet” prostorijama

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U Bugojnu je jučer održana javna rasprava o otvaranju i radu kladionica na području Općine Bugojno.

Sve više Bugojanaca u kladionicama vide društveni problem što potvrđuju i svakodnevni primjeri sve većeg broja maloljetnika koji vrijeme provode u kladionicama.

U Bugojnu se nalazi 60 registrovanih uplatnih mjesta čija se zarada mjeri u milionskim iznosima.

Direktori kladionica „Bet Live“ i „Petica Plus“, Goran Jozipović i Ivan Lovrić, opovrgnuli su sve navode koji su izneseni na raspravi i pojasnili šta su to privatna preduzeća koja se bave igrama na sreću, odnosno koliko su višemjesečni napadi na kladionice nebulozni i huškački orijentisani.

Prisutnima je pojašnjeno i kako bi se prihvaćanjem ovih napada izravno napalo na radna mjesta preko 5.500 zaposlenih u kladionicama, doveo bi se u pitanje egzistencijalni status njihovih porodica i status desetina hiljada drugih koji izravno i neizravno žive od kladionica.

U borbu trebamo ući svi zajedno, a privatni priređivači su spremni pomoći općini Bugojno da zatvori sve ilegalne kladionice i kockarnice, jer i nama ne odgovara rad na crno koji je nelojalna konkurencija svima nama stvorila koji plaćamo milionske poreze državi u kojoj radimo“, poručio je advokat Čengić.

Načelnik Hasan Ajkunić je dodao kako nema ništa protiv legalno otvorenih uplatnih mjesta u Bugojnu, već treba uklonuti one koji rade ilegalno.

Nama su problem kockarnice koje nisu u sistemu, problem je preko udruženja, sportskih klubova koliko se napravi Lutrija i Binga na području lokalne zajednice, to su kockarnice po garažama, po zatvorenim poslovnim prostorima, po nekim prostorijama što kažu “alaselamet”, 41 klub u Bugojnu ima Lutriju, ima Bingo i živi pojedinac od toga to su problemi lokalne zajednice.  Ovdje nije “rat” sa ljudima koje je država registrovala, Federacija dala riješenje, koji su u sistemu. Problem su kladionice koje nisu u sistemu” istakao je načelnik Bugojna, Hasan Ajkunić.

Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/