Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić primio rukometaše Iskre i obećao veliku podršku

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Sa početkom u 10 sati upriličen je prijem za rukometaše MRK Iskra Bugojno u Kristalnoj sali Općine Bugojno. Domaćini prijema su bili načelnik Hasan Ajkunić i predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić.

Na početku prijema nastao je muk i tišina i svi su sa pažnjom slušali načelnika Ajkunića koji je između ostalog istakao: “Želio bih da od danas akobogda počnemo pričati pozitivnu priču o našem rukometnom klubu, našoj Iskri. Vi ste jedan od rijetkih sportskih kolektiva koji ste dobili povjerenje navijača. Na derbiju drugih utakmica dođe po 20 gledalaca. Ko zna kakve su namjere trenera, Asima i uprave, možda vrlo brzo počnemo razmišljati o izlasku van BiH na neko međunarodno takmičenje jer imam priliku da sa Asimom više razgovaram o tome. Želim da ove godine pobjedimo Slogu i na njihovom terenu u Gornjem Vakufu-Uskoplju i našem terenu. Za završetak sezone i početak priprema u narednih 7 dana dobit ćete iznos od 10.000 KM. Grad vas je prihvatio, publika vas je prihvatila. Općina će izdvojiti i 2000 KM za opremu na koju ćete staviti grb Općine Bugojno. Također nas trojica, predsjedavajući, zamjenik predsjedavajućeg i ja, bit ćemo domaćini tj. sponzori po jednu domaću utakmicu na početku prvenstva te ćemo pokriti sve troškove.

Nakon načelnika obratio se predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić koji je ujedno i član uprave MRK Iskra Bugojno te dodao da ovo neće biti šuplja priča i da će Općina stati iza svojih obećanja.

Potom se obratio kapiten i uprava kluba i članovi upravnog odbora Sportskog saveza Bugojno, svi su čestitali Iskri na uspjehu i žele im da budu stabilan Premijerligaš što je i cilj kako je naveo predsjednik upravnog odbora MRK Iskra Bugojno Edin Mašić.

Asim Šahman je kratko prokomentarisao za medije na kraju razgovora: “Vidjeli ste i sami da smo imali jedan konstruktivan razgovor, da smo dobili dosta tih obećanja da će nam Općina izaći u susret i pomoći u više segmenata od sportske dvorane i više termina do nekih vanrednih novčanih sredstava. Nadam se da će na kraju tako i biti, a mi ćemo sa svoje strane učiniti da ovaj klub bude puno, puno bolji“.

Bugojno-danas.info

https://www.bingotuzla.ba/2020/06/03/kataloska-akcija-4-14-6-2020/