Na Vlašiću do kraja godine nogometni teren, a početkom 2017. godine montaža četverosjeda

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu
Nove ski-liftove osigurala je firma Ozon, a njihova instalacija bi trebala početi u proljeće 2017. godine. Ono što je zanimljivo jeste da će se korisititi i tokom ljetne sezone.

U razgovoru za Klix.ba direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević je kazao da je oprema stigla, ali da će njihova montaža biti odgođena za narednu godinu.

“Za instalaciju novih ski-liftova stiglo je šest šlepera sa opremom i četverosjedima koji će biti instalirani na početnu tačku čime ćemo imati bolju distribuciju skijaša prema EU standardima”, izjavio je Matošević te dodao da će  montaža biti odgođena zbog izgradnje nogometnog terena s podzemnim parkingom.

“Radi se dosta projekata i velikim investicijama. Prije mjesec dana počela je izgradnja nogometnog terena, malo su kiše poremetile radove, ali trebalo bi biti završeno do kraja godine”, dodao je Matošević.

U SBK uveliko rade na razvijanju ljetne turističke ponude, a ideja o nogometnim terenima postoji već desetak godina.

“Vlašić je bio poznat prije rata kao mjesto za pripreme sportista. Pored sportske dvorane u Hotelu Sunce na ovoj nadmorskoj visini i stadion će izgledati odlično. Uz druge terene i izgradnju stadiona kompletirat ćemo i sportsku ponudu na Vlašiću”, zaključio je Matošević za Klix.ba.

klix.ba
http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/