Na tribini na Biljanskom platou Mehmedović poručio: Izmjena Dejtonskog ustava treba biti naš najveći izazov!

https://www.bugojno-danas.info/

Mještani prelijepog Biljanskog platoa u Srednjebosanskom kantonu koji je smješten na obroncima bosanske ljepotice, Vlašić planine ugostio je državnog zastupnika Šemsudina Mehmedovića koji je jedan od rijetkih političara koji posjećuje ovaj kraj.

„Vi živite u kantonu koji ima specijalni status. Bosna i Hercegovina je heterogena zajednica i ona ne može drugačije funkcionirati. Vi se ovdje, kao i drugdje u državi, suočavate sa problemom nezaposlenosti, odlaskom mladih, a istovremeno se, što je apsurdno, stvara i nedostatak radne snage“, rekao je okupljenim u Mehuriću na tribini Mehmedović i istakao da svi moraju biti jedinstveni u osnaživanju ekonomskog ambijenta kako bi mladi imali motiv za ostanak.

„Moramo se oduprijeti ovoj neprijateljskoj propagandi koja ima za cilj odlazak mladih, cijelih porodica i radno sposobnih ljudi svih nacija“, dodao je.

Na pitanja prisutnih o šansama za poboljšanje života u našoj državi Mehmedović je precizirao:“ Naša državotvornost neće biti upitna kada budemo mogli izglasavati odluke i zakone u korist Bosne i Hercegovine. Izglasavanje tih odluka i zakona sputavaju sateliti susjednih nam država koji sjede u parlamentarnim klupama i uzimaju enormno visoke plate koje im obezbjeđuje narod. Tek onda kada se sa tim prestane mi ćemo moći da se zaštitimo od onih koji i sada rade za one koji su krivi za genocid i one koji su krivi za udruženi zločinački poduhvat.“

On je time jasno ukazao da se Ustav mora mijenjati, jer je on postao najveća kočnica razvoja BiH.

„Neki Dejtonski sporazum smatraju „luđačkom košuljom“, jer je ovakva državna struktura nepoznata u cijelom svijetu i očigledno je nefunkcionalna. Ovo će biti naš najveći izazov u budućnosti“, rekao je na tribini koja je održana u Mehuriću, jednom od najvećih sela Biljanskog platoa.

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/