Na Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“ održana 3.naučno-stručna konferencija „Cyber kriminal i forenzika“

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Glavni cilj Konferencije, najveće takve vrste u BiH, je predstaviti stanje u oblasti cyber kriminala i forenzike na području BiH, ali i izvan njezinih granica, a koje ima određene posljedice za društvo u cjelini. Eminentni stručnjaci iz oblasti cyber kriminala i forenzike iz BiH, Hrvatske, Srbije te iz Velike Britanije tim povodom će prezentirati 40 znanstveno-stručnih radova.

Istodobno, ova bi Konferencija trebala poslužiti i za uspostavljanje smjera „Cyber kriminal i forenzika“ na II. ciklusu studija i formiranje Instituta za forenzičko vještačenje koji bi djelovao u okviru Sveučilišta/Univerziteta VITEZ. U okviru 3. IT konferencije, bit će predstavljene i stručne knjige autora iz BiH i specijalizirani softveri kompanija INsig2 iz Zagreba i Towers Net iz Beograda.

Rad Konferencije pozdravili su rektor Sveučilišta/Univerziteta VITEZ, prof.dr. Mirko Puljić, glasnogovornik MUP-a SBK/KSB Rusmir Prohan, zatim Zoran Živković predsjednik Društva za informacionu bezbjednost Srbije i osnivač kompanije Towers Net iz Beograda, Vladica Babić- ispred Hrvatskog društva forenzičara, te Jasmin Brčaninović-predstavnik Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenje iz Istočnog Sarajeva.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/