Na pomolu koalicija SDA – SDP? Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić održali tajni sastanak!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić potvrdio je da je s članom Predsjedništva BiH i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem razgovarao o reviziji tužbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.

Sastanak je održan u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovina, a inicirao ga je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović.

“Razlog zbog kojeg smo se susreli jeste postupak revizije i obnove tužbe BiH protiv Srbije, zbog kršenja Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Radi se o strateškim pitanjima države BiH i mi, u SDP-u, imamo vrlo jasan stav u vezi toga. To je pitanje pravde za žrtve i potrebno je da se oko ovoga ujedine sve patriotske bosanske snage. Ovo nije pitanje bilo kojeg naroda ili bilo koje stranke. Ovo je pitanje svih koji su bili žrtve agresije na BiH”, rekao je Nikšić.

Dodao je da je Izetbegoviću predložio da, u vezi sa ovim, organizuje sastanak predstavnika svih političkih, vjerskih, akademskih i nevladinih udruženja, koje baštine i brane ideju jedinstvene BiH, bivših zvaničnika ratnog Predsjedništva Republike BiH i zvaničnika aktuelnog Predsjedništva, zajedno sa pravnim timom koji zastupa BiH, kako bi se postigao zajednički stav u vezi sa revizijom.

“Drago mi je da je gospodin Izetbegović prihvatio ovu ideju i vjerujem da će ovakav skup biti organiziran vrlo brzo. O bilo kakvim političkim odnosima SDA i SDP nije bilo riječi. SDP ostaje opozicija vlasti koju predvodi SDA, ali SDP nikada neće biti opozicija interesima države BiH”, kazao je Nikšić.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/