Na Jakliću progovorili: Napravili smo klub, navijačima smetaju naši uspjesi

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Nogometaši Iskre u subotu su u Cazinu upisali svoj prvi poraz u novoj sezoni Druge lige FBiH grupa Zapad od domaće Krajine (2:0). Iako su Cazinjani ovaj susret dočekali na sredini tablice, a Iskra sa prvog mjesta, domaći su upisali sigurnu pobjedu te bez većih problema na svoj konto dodali tri nova boda. Uz to Iskra je zaradila i dva crvena kartona, što će sigurno oslabiti ionako skroman igrački kadar na narednim utakmicama.

Uoči ovog susreta, kako je javnosti već poznato, na Jakliću su uvedena nova pravila. Igračima i stručnom štabu zabranjeno je bilo kakvo komuniciranje sa našim portalima, odnosno novinarima portala, a ovu odluku donio je predsjednik UO-a kluba Nedžad Šečić.

Šečić je u stilu najvećih diktatora ušao i u privatni život trenera i fudbalera, pa je kratko uz svoju odluku dodao i zabranu “ispijanja kafa” sa novinarima našeg portala, što valjda dovoljno govori o tome kakva strahovlada postoji na Jakliću. Iako je naš portal bio jedan od najvećih promotora mladih nogometaša , te uspjeha kluba, ostali smo uskraćeni uoči puta u Cazin za izjave igrača i trenera, koji moraju shvatiti da su javnosti, građanima i navijačima dužni se svakodnevno obraćati, bez obzira da li pobjeđuju ili gube, te da smo mi samo sredstvo informisanja preko kojeg njihove riječi idu u javnost. Dok je tako, navijači i neće dolaziti na Jaklić te bodriti nogometaše koji će zbog Šečićevih odluka ostati uskraćeni za podršku sa tribina. Priča o tome kako građanima Bugojna i navijačima smetaju “uspjesi” Iskre, a što sa Jaklića pokušavaju “prodati”, zaista nisu ni za prvačiće u bugojanskim osnovnim školama.

Upravo ovakvo u najmanju ruku kabadahijsko ponašanje već odavno je sa Jaklića otjeralo i sve navijače, a u tri domaće utakmica koliko je Iskra do sada odigrala na svom stadionu nogometaše Iskre nije bodrilo više od 200 navijača.

Uoči samog puta u Cazin, jedan od naših kolega novinara sa adresom u Sarajevo ( puno ime i prezime, te naziv medija za kojeg radi poznat redakciji) kontaktirao je predstavnike Iskre želeći zapravo saznati više o slučaju zabrane ulaska na stadion našim novinarima.

Predsjednik Šečić nije isprva odgovaarao na njihove pozive, ali jeste sekretar kluba Nusret Peco koji je našem kolegi između ostalog kazao.
Da vam iskreno kažem ja tu informaciju i nemam, sada čujem od vas, kazao je Peco želeći valjda što prije prebaciti lopticu na predsjednika Šečića.

Odmah nakon razgovora sa Pecom, naš kolega, ponovo je okrenuo broj predsjednika Šečića koji je djelovao veoma ljubazno, želeći sebe predstaviti u pozitivnom svijetlu.

Ovako momak. Ja sam od kluba koji je bio u pič.. maternoj napravio klub koji ima 12 bodova i nalazi se na prvom mjestu. A ozbiljan sam čovjek i neću dozvoliti da taj novinar već dvije godine piše protiv mene. Ja vas pozivam da dođete u Bugojno, da sjednemo na ručak i da vidite kako stoje stvari, kazao je predsjednik Šečić.

Dok u Iskri provode strahovladu, na naše pitanje o tome kada ćemo odluku o zabrani ulaska na stadion dobiti napismeno odgovor nismo dobili. Šečić i ekipa do tada sve one koje su osudili ovu odluku kontaktirali su uz riječi da će i njima biti zabranjen na stadion, što su nam isti i potvrdili za naš razgovor.

Zanimljivo da i iz stručnog štaba u stilu najvećih ulizica i poltrona poštuju Šečićevu odluku, ne svjesni da zapravo tako i zarađuje minuse kod svih navijača. A i strpljenje navijača je prema svemu sudeći dostiglo posljednju granicu, na Jakliću se vrlo brzo očekuje značajne promjene. Kada dođu promjene, poltroni i ulizice će za kratko vrijeme biti daleko od Jaklića, zaboravljeni od svojih “gazda” kojima su bili sluge kada je to bilo potrebno…

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/