Na Jakliću isključena struja: Da li je došao kraj NK Iskra?

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/

Sedmicu dana nakon starta Prve lige FBIH, tačnije 17.08. starta nova sezona u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad.

Iako je do prvenstva ostalo devetnaest dana, nije poznato koliko će timova nastupati u ligi. Teška situacija vlada u nekad respektabilnim klubovima bh. nogometa, NK Iskra i NK Vitez. Ova dva kluba nisu ni startala sa pripremama, te za sada nemaju namjeru ni krenuti.

Posebno teška situacija kulminirala je u Bugojnu. Nekadašnji premijerligaš i renomirani klub u bivšoj Jugoslaviji prepušten je sam sebi, na stadionu Jaklić čak je isključena i električna energija.

Planova o početku priprema nema, ako uopšte i postoje pripreme koje se mogu obaviti za dvadesetak dana.

Nije tajna da se u Bugojnu sve više priča o gašenju kluba, a u prilog tome ide i nezainteresovanost odgovornih u gradu koji ne žele uopšte govoriti o ovoj temi.

Problemi Iskre traju veću dugi niz godina, a posebno vrijedi istaći period kada je klub prepušten Sportskom savezu Općine Bugojno na čelu sa tadašnjim predsjednikom Nedžadom Šečićem.

O tome kako su anonimusi koji vode ovu organizaciju radili najbolje govori podatak da je trenutno blokiran račun NK Iskra, ali i Sportskog saveza.

Tako je Iskra ostala i bez načina za finansiranje, pa je svako normalno funckionisanje, ako je ono i ranije postojalo, u šta mnogi s pravom sumnjaju, postalo nemoguća misija.

Zanimljivo da sa pripremama nisu krenuli ni omladinske selekcije Iskre, a navijači, građani i oni istinski sportski radnici u Bugojnu nadaju se da će odgovorni izaći u javnost i objasniti ko je ponos grada odveo u ponor…

Samir Mlaćo / SportSport.ba

https://www.facebook.com/FISdoo/posts/3503129843060999' http://shop.janj.ba/ https://www.bingotuzla.ba/2020/02/23/akcija-za-pocetak-sedmice-24-2-26-2-2020/'