Na humanitarnoj akciji za Eldina Bečirovića i Ismeta Hodžića prikupljeno 13.500 KM

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu/Uskoplju održana je humanitarna manifestacija na kojoj su prikupljena sredstva za liječenje oboljelih Ismeta Hodžića iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Eldina Bečirovića iz Bugojna. 

Organizatori akcije bile su navijačke grupe “Red Union” iz Gornjeg Vakufa i “Vandali” iz Bugojna. Akcija je rezultirala prikupljanjem 13.511 KM.

Odziv stanovnika Gornjeg Vakufa i Bugojna bio je veoma dobar, a svi ljudi koji su željeli učestvovati u ovoj humanoj akciji kupili su kartu po cijeni od 5 KM te na taj način dali svoj doprinos u prikupljanju sredstava neophodnih za liječenje Ismeta i Eldina. 

Odigrane su dvije rukometne i jedna utakmica u malom nogometu. 

-Sretni smo što smo mogli dati doprinos ovoj humanoj akciji pred ovom rukometnom publikom iz Gornjeg Vakufa i Bugojna. Mnogi od nas nisu loptu uzeli sedam i više godina, ali bez obzira na to, imali smo veliku želju da pomognemo jednu ovakvu akciju, koja će, nadam se, biti uspješna – kaže veteran RK Iskra Emir Karadža.

Pokretači akcije Amel Salihagić i Semir Demirović zadovoljni su provedenom akcijom.

-Prezadovoljni smo i sretni. Prikupili smo 10.000 maraka u Bugojnu i uz ova sredstva mislim da će to biti solidna sredstva za porodicu našeg Eldina Bečirovića. Hvala svim dobrim ljudima – kaže Amel Salihagić.

Slično je kazao i Semir Demirović:

-Vjerovao sam u uspješnost ove akcije i, evo, potvrdilo se da ove akcije nailaze na razumijevanje stanovništva.

Iznos od 13.500 KM, koliko je prikupljeno za liječenje Eldina i Ismeta, bit će i veći jer je u toku aukcijska prodaja dresove, koja će potrajati do nedjelje. Do sada je, kako su saopćili organizatori, registrirana ponuda više od 500 maraka za dresove.

A. Mandžić/Avaz.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o