Na GP Doljani jutros se čekalo oko sat vremena

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraćajna nesmetano i bez posebnih ograničenja. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, pa se vozačima savjetuje da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila. I na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja i obustava. Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta M-16.2 Jablanica-Prozor (na dvije lokacije), zbog čega će se saobraćati naizmjenično-jednom trakom. Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmijenjen režim saobraćanja.

Izdvajaju se putni pravci: Doboj-Gračanica, Bugojno-Novi Travnik, Čelinac-Kotor Varoš, Ključ-Rogolji, Čapljina-Stolac, radove u Mostaru (prolaz kroz grad), zatim u Sarajevu (izgradnja vijadukta u Briješću i radovi na tranzitu), kao i radove na izgradnji kružnog toka na prilazu Posušju.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko sat vremena, dok su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja, za sada, kraća. Zbog radova u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila zatvoreni su granični prijelazi Gorica-Vinjani Donji i Brčko-Gunja., saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA)

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o