Na Čajuši i ove godine najviše Dalmatinaca i Hercegovaca, skijao i čelnik Mosta Božo Petrov

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U Sportsko rekreativnom centru “Adria-ski” na Čajuši kod Kupresa napadalo je između 20 i 30 centimetara snijega dok je temperatura tokom dana uglavnom ispod nule, čak i do -8 stepeni Celzijusa.

Za skijaše su uređene “S” i “Vuk” staza, koje se dodatno zasnježuju “snježnim topovima”, a u pogonu su četverosjed i dvosjed.

Direktor SRC “Adria-ski” Zvonko Bagarić je potvrdio da su i ove skijaške sezone koja je otvorena pred božićne blagdane većina gostiju iz Hercegovine i Dalmacije. Napominjemo, dosta Dalmatinaca i Hercegovaca imaju i vlastite vikendice na Čajuši i drugim destinacijama na Kupresu, a uz Adria-ski koriste i gradske hotelske smještaje, te privatne aranžmane koji su uglavnom za novogodišnje praznike popunjeni.

direktor-adria-ski-zvonko-bagaric
Direktor Adria-ski Zvonko Bagarić

Na kupreškoj Čajuši se odlučio odmariti i čelnik MOST-a Božo Petrov koji je snimljen u društvu pripadnika Udruge veterana vojne policije RH.

na-cajusi-i-celnik-mosta-bozo-petrov
Na Čajuši i čelnik Mosta Božo Petrov (u sredini)

– Čelnik Mosta, kojeg čeka nastavak pregovora s Tihomirom Oreškovićem i Tomislavom Karamarkom oko sastavljanja Vlade odlučio je očito prije napornih dana malo razbistriti glavu na svježem planinskom zraku. Nema sumnje da će mu trebati, piše HRsvijet.net.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/