Muzafer Ivković zadovoljio u Fortuni Koln, članu juniorske Bundeslige

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Muzafer Ivković, član sjajne generacije juniora NK Iskra koji su polusezonu završili na prvom mjestu, ovih dana boravio je u Njemačkoj, tačnije juniorskoj momčadi S.C. Fortuna Koln koja se takmiči u juniorskoj Bundesligi.

Ivković je u Njemačkoj boravio deset dana, a sa momčadi Fortunom Koln koja ima privilegiju nadmetati se  se sa juniorima Bayern Munchena, Schalkea, Dortmunda i drugih veliki njemačkih timova, obavio  je šest treninga i odigrao jednu prijateljsku utakmicu.  Zadovoljio je ukuse čelnika ovog kluba te će sredinom naredne godine ponovo  vratiti u ovaj klub i potpisati ugovor.

Ovaj talentovani nogometaš  nastupa na poziciji zadnjeg veznog, a rođen je 02.04.1998.godine. Po povratku iz Njemačke za portal Bugojno-danas.info otkrio je svoje prve dojmove.

–          Veoma sam zadovoljan onim što sam pokazao i  bilo je to za mene jedno veliko iskustvo . Posebno mi je drago što su treneri bili zadovoljni onim što sam pokazao u tih desetak dana, ali dogovorili smo da završim srednju školu i tamo u šestom mjesecu naredne godine ponovo dođem.  Tokom treninga je vladala veoma jaka disciplina, imamo četiri trenera koji prate naš svaki korak i što je najbitnije odlično sam bio primljen. Sada se vraćam u juniore Iskre,  da naravno završim i školu s obzirom da sam maturant, te ću već početi ići na kurs njemačkog jezika kako bi riješio i taj problem, kazao je Ivković.

Odlazak Ivkovića u Njemačku te pozitivna slika koju su o njemu imali nogometni stručnjaci u toj zemlji još jedan dokaz je da je Iskra oduvijek bila rasadnik velikih talenata, a trenutno se svakako izdvaja sjajna generacija juniora koja je, kako smo već pisali, polusezonu završila na prvom mjestu s ciljem da nam istom mjestu ostane i na kraju sezone.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o