Muslimani večeras obilježavaju noć koja vrijedi više od 1000 mjeseci

Foto: Amir Kehić 2016 ©
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

Lejletu-l-Kadr je za muslimane najodabranija noć u godini. U ovoj noći počela je objava Kur'ana, posljednje Božije objave i upute čovječanstvu. To je noć u kojoj muslimani vjeruju da se određuje sudbina i da u njoj čovjek može zaslužiti oprost od grijeha.

Ovo je noć posebnog ibadeta i noć veličanja Allaha dž.š., a kolika je njena stvarna vrijednost najbolje pokazuje sura El-Kadr u Kur'anu koja je posvećana ovoj noći. Noć Lejletu-l-kadr opisuje se kao noć koja je vrijednija od 1000 mjeseci. Ovo je noć u kojoj se prima svaka iskrena dova, želja i nada.

U svim džamijama Islamske zajednice u BiH u domovini i dijaspori ova noć će biti obilježena posebnim molitvama i programima

Džematski odbor džamije Princeze Džewhere vas poziva na predavanje koje će biti upriličeno u srijedu poslije teravije namaza, a povodom 27 noći Ramazana, gost predavač je direktor medrese “Osman ef. Redžović” u Visokom, prof. Dženan Handžić. Bujrum svima!

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o