Muški rukometni klub Iskra Bugojno istupa iz ničega odnosno takozvanog Sportskog saveza Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Sljedeći korak muškog rukometnog kluba Iskra Bugojno je istupanje kluba iz famoznog sportskog saveza. Savez koji nije u mogućnosti da plati kotizaciju za svoj klub, godišnju registraciju i ostale obaveze ne treba da patronira klub jer to u stvari i nije. Žao nam je što u trenucima odlučujućih utakmica za Premijer ligu moramo povući ove poteze, mi drugog rješenja nemamo. Odgovorno tvrdimo da 5 mjeseci nismo primili nijedne marke a da je ista situacija i sa ženskim rukometom. Kome je koga dosta, nama Sportskog saveza ili Sportskom savezu nas? Rukometni klub Iskra bi ulaskom u Premijer ligu BiH dobio sponzora.

Da bi se sve rješilo na zadovoljstvo ostalih, sretnih klubova, mi iz muškog rukometnog kluba Iskra istupamo i ostavljamo im na raspolaganju našu tranšu koju bili ili ne bili u Sportskom savezu, ne dobijamo. Mi i ženski klub bi trebali da dobijemo po 10,5 % što je oko 18 000 KM za svaki klub, dakle 36 000 KM na godišnjem nivou. Prošle godine je muški klub dobio 9200 a ženski još manje.

Toliki je pritisak na klub, valjda želja da izgubimo šanse, da nas rasture a mi se ne predajemo, borićemo se za grad u kojem je rukomet ispisao najljepše stranice. Imamo najjači turnir u rukometu za kadete na svijetu, igrači koji su igrali u Bugojnu sada nastupaju za svoje reprezentacije na Svjetskim prvenstvima, Europskim prvenstvima, Ligi šampiona.

Niti jedan sport nije bio pobjednik Kupa BiH, nijedan klub nije igrao polufinale Kupa Jugoslavije, nijedan klub nije poslije rata izašao u Euro kupove, samo Rukometni klub Iskra Bugojno je sve to napravio. Namjerno kažem Rukometni klub, ne želim reći MRK jer se u nekom kontekstu može koristiti kao Muslimanski rukometni klub a mi smo samo RK ISKRA BUGOJNO.

Rukometni klubovi odavno nisu ravnopravni članovi sportskog društva. U subotu putujemo u Čapljinu po pobjedu i borbu za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu.

Uprava MRK Iskra Bugojno

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o