Muriz Memić: Jutrošnja hapšenja, nakon pet godina, pokazuju da moj sin jeste ubijen

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Pet godina nakon ubistva Dženana Memića njegov otac Muriz poručuje da je konačno došlo do pomaka u istrazi i to nakon što je jutros stigla vijest da je SIPA uhapsila dvije osobe zbog organizovanog kriminala.

Po nalogu Tužilaštva BiH na području Kantona Sarajevo se vrše pretresi s ciljem prikupljanja dokaza u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića, u februaru 2016. godine.

Do sada su uhapšene dvije osobe kojima se na teret stavljaju krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja. U razgovoru za Klix.ba Muriz Memić je kazao da je upoznat o jutrošnjim pretresima i da vjeruje kako su uhapšeni Zijo Mutap, otac Alise Mutap koja je kobne večeri bila sa Dženanom, i Hasan Dupovac, tadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage.

“Zna se o čemu se ovdje radi, da ovo ipak jeste ubistvo i ovo pokazuje da se zaista radi o ubistvu, valjalo je ovo dočekati nakon pet godina”, kazao je Muriz Memić.

Nada se da će jutrošnja hapšenja dati rezultate i u ishodu istrage o smrti njegovog sina.

“Tužilaštvo je prikupilo sve, imali smo dosta sastanaka s Gordanom Tadić i postupajućim tužiocem, oni imaju sve podatake, i evo došao je i taj dan, da krene to”, naveo je Memić.

On dodaje kako se nakon pet godina istraga konačno pomakla s mrtve tačke.

“Ifet Feraget je na početku rekao da će to trajati pet godina, evo vidi se da je tako, mada, trajat će još dugo, ali je ovo za sada ipak veliko, valjalo je doći i do ovdje”, rekao je Memić.

Na kraju šalje pozdrav bivšoj sarajevskoj tužiteljici Dalidi Burzić poručujući kako je i njoj konačno svanulo loše jutro, a riječ je o tužiteljici koja je dugo radila na slučaju smrti Dženana Memića, a za koju porodica stradalog kaže da je prikrivala istinu i ometala istragu.

Klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o