MUP SBK-a bogatiji za 46 novih policajaca

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Polaganjem prisege na ceremoniji u Travniku, na dužnost je danas stupilo 46 novih policajaca MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK), koji bi trebali doprinijeti poboljšanju sigurnosti u kantonu.

Kantonalni ministar unutarnjih poslova Feliks Vidović istaknuo je da je SBK vodeći kanton u pomlađivanju policijskog kadra, naglasivši kako je u protekle četiri godine zaposleno više od 200 policajaca.

”Oni su završili obuku na policijskoj akademiji s izrazito visokom ocjenom što bi trebalo garantirati kvalitetu njihovog rada”. – kazao je Vidović.

U MUP-u SBK-a zadovoljavajućim su ocijenili situaciju u oblasti sigurnosti u ovoj godini, istaknuvši podatak o manjen broj poginulih u prometnim nesrećama.

Osvrćući se na situaciju kada je riječ o alkoholiziranim vozačima, poput 34-godišnjeg Nermina Rustempašića koji je nedavno u Novom Travniku usmrtio majku i kćerku, te ozlijedio troje djece, policijski komesar MUP-a SBŽ-a Faik Adilović kazao je novinarima da je policija poduzela mjere iz svoje nadležnosti.

 ”Mi smo njega procesuirali i kazneno i prekršajno. U tri navrata mu je oduzimana vozačka dozvola i mi ne možemo na to utjecati”.– kazao je Adilović.

Kako je rečeno iz MUP-a SBK-a, u ovoj godini je za 30 posto smanjen broj kaznenih djela, dok je za oko 60 posto manje krađa automobila.

Izvor: TNT Portal

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o