MUP SBK-a bogatiji za 46 novih policajaca

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/

Polaganjem prisege na ceremoniji u Travniku, na dužnost je danas stupilo 46 novih policajaca MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK), koji bi trebali doprinijeti poboljšanju sigurnosti u kantonu.

Kantonalni ministar unutarnjih poslova Feliks Vidović istaknuo je da je SBK vodeći kanton u pomlađivanju policijskog kadra, naglasivši kako je u protekle četiri godine zaposleno više od 200 policajaca.

”Oni su završili obuku na policijskoj akademiji s izrazito visokom ocjenom što bi trebalo garantirati kvalitetu njihovog rada”. – kazao je Vidović.

U MUP-u SBK-a zadovoljavajućim su ocijenili situaciju u oblasti sigurnosti u ovoj godini, istaknuvši podatak o manjen broj poginulih u prometnim nesrećama.

Osvrćući se na situaciju kada je riječ o alkoholiziranim vozačima, poput 34-godišnjeg Nermina Rustempašića koji je nedavno u Novom Travniku usmrtio majku i kćerku, te ozlijedio troje djece, policijski komesar MUP-a SBŽ-a Faik Adilović kazao je novinarima da je policija poduzela mjere iz svoje nadležnosti.

 ”Mi smo njega procesuirali i kazneno i prekršajno. U tri navrata mu je oduzimana vozačka dozvola i mi ne možemo na to utjecati”.– kazao je Adilović.

Kako je rečeno iz MUP-a SBK-a, u ovoj godini je za 30 posto smanjen broj kaznenih djela, dok je za oko 60 posto manje krađa automobila.

Izvor: TNT Portal

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' http://bit.ly/KatalogBingoJuliII'