MRK Iskra Bugojno jača nego ikada: Ovako izgleda sastav za drugi dio sezone

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Okupljanje i početak priprema muškog rukometnog kluba Iskre iz Bugojna zakazano je za utorak u 19:00 sati u KSC-u. Trener Fuad Mahmutović neće imati mnogo vremena za uigravanje ekipe jer Iskru već u petak i subotu očekuju četiri teške utakmice na međunarodnom rukometnom turniru u Zenici. Tako će naši rukometaši u petak u 14:30 u zeničkoj Areni prvo odmjeriti snage sa slovenskom Metalikom dok će isti dan u 20:00 sati igrati protiv Čelika iz Zenice.

U subotu Iskra ima za protivnike ekipe iz susjedne Hrvatske u terminima od 11:15 kad se sastaje s rukometnim klubom Bjelovar iz Bjelovara dok će u 18:00 sati odigrati utakmicu protiv rukometnog kluba Ogulin iz Ogulina.

Nakon Zenice Iskru 21.01.2017. godine očekuje turnir u Sinju u Republici Hrvatskoj gdje će uz istoimenog domaćina nastupiti još i rukometni klub iz Solina.

Da se krenulo ozbiljno s ciljem uigravanja ekipe za narednu sezonu i ulazak rukometaša u Premijer ligu dokazuje činjenica da su Bugojanci dobili još jedno pojačanje a radi se o povratniku u ekipu pivotmenu Ahmedu Zukiću koji je prošli dio polusezone igrao za Vogošću iz Sarajeva.

Kako će Iskra izgledati u narednoj polusezoni pokazuje dugi spisak igrača koje trener Mahmutović ima na raspolaganju i nema sumnje kako će konkurencija biti velika. Uz Alena Čabera koji je stigao u Iskru iz premijerligaša Krajine iz Cazina i kapitena Iskre Franu Đikića koji je po mišljenju mnogih jedan od najboljih golmana lige te koji će zbog svojih zasluga i odličnih partija u prošloj godini biti u konkurenciji za najboljeg sportaša grada Bugojna, nema sumnje kako Iskra u narednu sezonu ulazi sa najboljim golmanskim tandemom u narednu polusezonu. Na vanjskoj liniji uz Marka Đikića, Turića, Kaltaka, Marjanovića i Sanjina Hadžiabdića pridružio se Amir Bostan dok će tandem pivota na liniji činiti Aldin Hadžiabdić i Ahmed Zukić. Na pozicijama krila ostali su Rušpić, Mujić i Bačvan.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/