Mirnesa iz Busovače pljačku planirala mjesecima, policija nudi veliku nagradu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Mirnesa S., osumnjičena za krađu milion eura iz kompanije za transport novca, mjesecima je planirala pljačku, prenosi njemački list “Bild”.

Prema saznanjima ovog lista, ona je u kompaniji za transport novca počela da radi proljetos, i navodno je već tada planirala pljačku. Iako je radila kao telefonska operaterka, pomagala je i u radu sa novcem. Naime, nakon što bi novac bio dopremljen u kompaniju, oni bi ga raspakivali, stavljali u sigurnosne kasete, odakle se vozio u banku.

Izvor iz policije kaže da vjeruju da je napustila Njemačku i pobjegla u inozemstvo. Inače, prema njemačkom zakonu, za ovo djelo čeka je najmanje deset godina zatvora.

Podsjetimo, samo dan ranije list “Bild” u tekstu na naslovnoj strani objavio da je više nego očigledno da je Mirnesa S. živjela luksuznim životom. Naime, na njenim fotografijama se mogu vidjeti skupocjeni nakit, torbe, rolex satovi, te šampanjske zabave s prijateljima.

“Da, ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonska operaterka u kompaniji za transport novca”, stoji u Bildovom tekstu. Novinari Bilda su posjetili i kvart u kojem je živjela, a jedan od susjeda koji je želio ostati anoniman je rekao:

“Viđao sam je kada bi šetala, bila je zaista upadljiva pojava. Svojevremeno se predstavljala kao menadžerica poslovnice”, rekao je on. Kako prenosi Bild, jedno je sigurno: novac nije uzimala postepeno, već je čitavu sumu ukrala odjednom. Daljom istragom će biti utvrđeno kako je to izvela, te da li je imala pomagača “iznutra”.

Podsjetimo, osumnjičena je iz prostorija kompanije 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milionn eura. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom priopćenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje, prenose Nezavisne.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/