Ministarstvo odbrane BiH: Prijem novih 350 vojnika u OS BiH

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine u narednom periodu planira zaposliti u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH 350 mladih vojnika.

U četvrtak, 5. maja, ovo Ministarstvo će objaviti javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH. Radi se o 18. klasi mladih vojnika, a planiran je prijem 350 mladih vojnika.

“Kao i svake godine, u cilju popune upražnjenih formacijskih mjesta nastalih odlaskom profesionalnih vojnih lica iz OS BiH u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH, Ministarstvo odbrane vrši zanavljanje personala u kategoriji vojnika. Proces odabira će se izvršiti na objektivan i transparentan način, na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati pokažu na testiranjima. U cilju pripreme kandidata, na web stranici MO BiH će, osim javnog oglasa, biti objavljeni i testovi općeg znanja i norme za testiranje”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Prema dosadašnjim iskustvima, pokazalo se da su mladi vojnici OS BiH među najsposobnijim i najbolje obučenim u regionu, te se i od ove klase budućih vojnika očekuje da budu sposobni da se iznesu s brojnim izazovima i da svoje vještine iskoriste u zaštiti i podršci svim narodima i građanima u BiH, poručuju iz Ministarstva te napominju kako služba u OS BiH donosi i mogućnosti napredovanja na osnovu vlastitih zasluga i rezultata koji se ostvare u toku službe.

Ministarstvo odbrane BiH pozvalo je sve zainteresovane kandidate/kandidatkinje, koji ispunjavaju opće i posebne uslove oglasa, da se prijave na javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Javni oglas za prijem 350 kandidata u Oružane snage BiH

Anadolija

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/