Ministar u Vladi SBK-a Amir Šečibović: Duboko poštovanje prema šehidima i poginulim borcima koji su položili svoje živote za državu BiH

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca,  veteranima odbrambeno-oslobodilačkog rata, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i svim patriotima i građanima koji su dali svoj doprinos u jačanju i odbrani naše domovine, upućujem iskrene čestitke.

15. april je historijski dan za našu državu jer je tog dana 1992.godine, stvorena odbrambeno oslobodilačka Armija RBiH.

Bila je to snaga koja je pošteno i časno odbranila svoju državu, njen historijski kontinuitet i zato imamo trajnu obavezu da čuvamo sjećanja na sve uspjehe i podvige koje su, u jednoj, nadasve neravnopravnoj borbi, ostvarili pripadnici  Armije. Priča je ovo o nadljudskoj hrabrosti i priča koju moramo pričati svakog dana da je upamte i sve sljedeće generacije. Domovina se voli i brani srcem a naši borci su to najbolje dokazali.

Zato uz obilježavanje godišnjice formiranja Armije RBiH, želim posebno izraziti duboko poštovanje prema šehidima i poginulim borcima koji su položili svoje živote za državu BiH. Nikada ih ne smijemo zaboraviti i sjećanje na njihove žrtve treba nam biti podsticaj da budemo još istrajniji u borbi koja i danas traje za jedinstvenu, prosperitetnu i nedjeljivu BiH.    

Svim patriotima, uz najljepše želje, sretan 15. april – Dana Armije RBiH!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/