Ministar trgovine, travničanin Zlatan Vujanović, dobio pozitivno mišljenje Ureda za reviziju institucija u FBiH

Avaz.ba
http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/

Od 19 institucija federalne vlasti, čiji je rad kontrolirao Ured za reviziju institucija u FBiH, samo njih četiri dobile su prolaznu ocjenu za poštivanje zakona i drugih propisa u prošloj godini.

Tako revizori nisu imali zamjerke na rad i raspolaganje budžetom ministarstava trgovine, unutrašnjih poslova, zatim razvoja, poduzetništva i obrta, te raseljenih osoba i izbjeglica.

Svi ostali dobili su mišljenje „s rezervom“, što znači da nisu u potpunosti poštovali zakone. Ovo se odnosi na 12 ministarstava, Federalnu vladu, Parlament FBiH i urede predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH.

Revizori su kritizirali način trošenja transfera ocjenjujući ga nedovoljno transparentnim, a zamjerke se odnose i na isplate naknada uposlenicima za rad u komisijama.

– Većina nepravilnosti ponavlja se već duži niz godina – upozorili su revizori.

Iz Ureda za reviziju napominju i da federalne institucije nisu ispoštovale više od pola preporuka koje su im dali u izvještajima za 2017. godinu.

avaz.ba

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' http://bit.ly/KatalogBingoJuliII'