Ministar Čampara preventivno suspendovao direktora Policijske akademije FMUP-a:

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara preventivno je suspendovao direktora Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) Damira Veje.

Preventivna suspenzija je izrečena na osnovu saznanja i do okončanja istrage u postupku koji se vodi zbog postavljanja uređaja za praćenje ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova pozdravlja sve aktivnosti Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije te iskazuje nulti stepen tolerancije prema eventualnim počiniteljima krivičnih djela, a posebno u redovima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovo ministarstvo – ne želeći prejudicirati ishod istrage – neće dozvoliti nijednom državnom službeniku, koji je na bilo koji način povezan s izvršenjem krivičnih djela, da nastavi obavljati službene dužnosti u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova. 

Zbog tačnog i istinitog informisanja javnosti ističemo da se po nalogu federalnog ministra Aljoše Čampare od 2021. godine sprovodi više internih postupaka u odnosu na državnog službenika Damira Veju zbog povreda službenih dužnosti.

Federalni ministar podnio je dvije disciplinske prijave protiv državnog službenika Damira Veje i dostavio sva saznanja Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje te uputio dva zahtjeva Komisiji za utvrđivanje materijalne štete FMUP-a kako bi se izvršila nadoknada štete. Ovo ministarstvo, na čelu s ministrom Aljošom Čamparom, poduzelo je sve mjere i radnje kako bi osiguralo zakonit rad Policijske akademije FMUP-a.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova odlučno će nastavit sa sprovođenjem internih postupaka u odnosu na sve službenike koji su na bilo koji način povezani s izvršenjem radnji koje predstavljaju povrede službene dužnosti. Bilo koji službenik, za kojeg se utvrdi da je povezan s izvršenjem radnji koje predstavljaju krivično djelo, bit će suspendovan.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o