Ministar Amir Šečibović: Čestitka u povodu Dana Državnosti BiH

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Svim građanima Bosne i Hercegovine  upućujem  iskrene čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uz  želju da zajedničkim zalaganjem, radom i međusobnim razumijevanjem, doprinesemo izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti naše države.

            Na historijskom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, 25.i 26.novembra 1943.godine, donesena je odluka  o obnavljanju državnosti BiH. Na taj način potvrđene su njene historijske  granice još iz srednjovjekovne Bosne, potvrđen je multietnički karakter i ravnopravnost svih njenih naroda i  građana.

            Značaj  ovog historijskog datuma nemjerljiv je za državu Bosnu i Hercegovinu jer simbolizira naše najviše zajedničke vrijednosti, multietičnost i baštinu zasnovanu na suživotu svih naroda koji u njoj žive.

            Na današnji dan moramo se posebno prisjetiti i odati poštovanje svima koji su svojim životom branili državu BiH i osigurali njen opstanak u teškim bitkama kroz našu historiju. To je naš dug prema prošlim, sadašnjim i budućim generacijama.

            Sretan vam 25.novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Ministar u Vladi SBK, Amir Šečibović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/