Mesud Šečić: Sljedeće godine bi se moglo oformiti odjeljenje srednje medicinske škole u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/

Prvi upisni rok u srednjim školama u SBK-u je okončan , pa tako i u Gimnaziji ,STŠ i SSŠ Bugojno. U sve tri škole ostalo je još mjesta za upis u narednom upisnom roku koji će biti obavljen 27. i 28. ovog mjeseca.

U Gimnaziju u prvom upisnom roku primljeno je 97 učenika, tj. 4 odjeljenja, s tim da , kako navodi direktor Mesud Šečić, imaju u planu oformiti još jedno odjeljenje, a samim tim i primiti još 28 učenika u narednim upisnim rokovima.  Upravo iz razloga što se veliki broj završenih školaraca opredjeljuje za upis u srednju medicinsku školu, kako navodi Mesud Šečić , moguće da u idućoj upisnoj godini, i u Bugojnu bude oformljeno odjeljenje ove struke.

Kako doznajemo od direktora STŠ Bugojno Nahida Šupića, i ovoj školi ostalo je dovoljno mjesta za upis u narednom roku. Za smjer elektrotehničara računarske tehnike i automatike primljeno 25 učenika, elektrotehničara energetike i elektronike, takođe 25, u ekonomsku školu upisano je 20, gradjevinsku- 16 te mašinsku svega 8 učenika.

Kada je u pitanju SSŠ Bugojno , u smjer tehničar drumskog saobraćaja primljena su 52 učenika , vozača- 28, elektroinstalatera i elektromehaničara – 16, automehaničara- 7 i prodavača-9.

Podsjetimo, drugi upisni rok u sve srednje škole na području SBK-a biće 27. i 28. juna, a treći i posljednji upois biće obavljen 26. augusta.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/