Mega Stil d.o.o. Donji Vakuf: Pregovaramo za izvoz u Njemačku

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Cjelokupna prodaja usmjerena je na domaće tržište, a trenutno pregovaraju oko izvoza za Njemačku.

Firma Mega Stil iz Donjeg Vakufa uspješno posluje već 12 godina, a osnovna djelatnost joj je proizvodnja tapaciranog namještaja. Ove godine prvi put su učestvovali na Generalnom bh. sjamu ZEPS u Zenici gdje su se predstavili sa svojim proizvodima.

Vlasnik firme Mega Stil Sulejman Magrdžija izjavio je za Faktor da firma u ponudi ima više od 30 proizvoda tapaciranog namještaja, od ugaonih garnitura, trosjeda, dvosjeda, fotelja, ležajeva i drugog namještaja.

– Zahvaljujući pomoći Vlade Srednjobosanskog kantona prvi put smo učestvovali na sajmu ZEPS, a već smo učestvovali i na Mostarskom sajmu privrede gdje smo dobili zlatnu medalju za kvalitet i dizajn – spomenuo je naš sagovornik.

Kazao je da je domaće drvo zastupljeno s oko 90 posto u finalnom proizvodu.

– Firma zapošljava osam radnika, a cjelokupna prodaja ide na domaće tržište. Međutim, postoje određeni kontakti u Njemačkoj, sa kojima ćemo se uvezati, kako bi namještaj izvozili u tu zemlju – rekao je Magrdžija.

Na pitanje sa kakvim preprekama se suočavaju privrednici u Donjem Vakufu, vlasnik Mega Stila kazao je da se privrednici snalaze kako znaju.

– Radio sam 27 godina u Općini Donji Vakuf, a potom sam je napustio i otišao u realni sektor da budem privatnik. Vrijeme će pokazati da li je ovo bio ispravan potez – naveo je Magrdžija.

Prema njegovim riječima, treba proteći dva ili tri mjeseca od učešća na ZEPS-u prije nego se jave prvi partneri i počne dogovarati konkretniji posao.

Potcrtao je da firma kontinuirano ulaže u razvoj novih proizvoda, jer u suprotnom ne bi ni opstala.

– Trenutno opremamo prodajni prostor površine 450 kvadrata i nakon što završimo opremanje, vjerovatno ćemo uvesti i proizvodnju pločastog namještaja – rekao je Magrdžija.

(K. Silajdžija, Foto: B. Mahmić/Faktor.ba)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/