Medžlis IZ Bugojno: U šest projekata uložen skoro million maraka (FOTO)

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Iza Medžlisa Islamske zajednice Bugojno je veoma uspješna godina, posebno na planu izgradnje novih i sanaciji postojećih vjerskih objekata i druge infrastrukture. U šest većih projekata uloženo je blizu jedan million maraka.

U prošloj godini sagrađena je i otvorena džamija u Pavicama. Vrijednost donacije je 50.000 KM. Završeni su i radovi na davno sagrađenoj džamiji u Podripcima, koja je i svečano i otvorena u oktobru prošle godine. Medžlis IZ Bugojno u ovaj projekat uložio je 15.000 KM. Po riječima predsjednika bugojanskog medžlisa Harisa Mujića, realizovana je donacija dva plastenika od Turske agencije za razvoj Tika vrijednosti 60.000 maraka.

Projekti po džematima

-Nastavljena je i realizacija projekta “Rekonstrukcija i proširenje Ahmed Fadil-pašine džamije u Kupresu”. Vrijednost donacije je 200.000 KM. Takođe, medžlis je obezbijedio donaciju u visini od 290.000 maraka za realizaciju nastavka gradnje džamije u Čipuljiću, a relizovan je i projekat pod nazivom “Gradnja vakufskog poslovnog objekta Nugle”, površine 577 metara kvadratnih. Vrijednost donacije je 330.000 KM- istiće Mujić. Naglašava, kako je u toku prošle godine realizovano još nekoliko manjih projekata u džematima, od kojih valja izdvojiti okončanje projekta rekonstruisanja imamske kuće u Zanesovićima. Postavljena je fasada na mektebu u Seferovićima, te uređena mektebska učionica u džematu Rovna. Od uslovno manjih projekata dovršena je i imamska kuća u Drvetinama, uvedeno centralno grijanje u džamiji i imamskoj kući u Kopčiću, postavljena ograda na velikom greblju u Veseloj, te razvedeno centralno grijanje u imamskoj kući u Gračanici.

Aparati za dijalizu

-Realizovan je i prijem delegacije iz Kuvajta, koja je najavila relizaciju kupovine preostalih 12 aparata za dijalizu Domu zdravlja Bugojno, a u planu je i realizacija posjete delegacije Medžlisa IZ-e Bugojno prijateljima iz Rukometnog saveza Katara, koji su u našem gradu, tačnije na Rostovu, započeli gradnju sportskog kompleksa- kaže Mujić. O ovim, ali i drugim aktivnostima bugojanskog medžlisa, koje su obilježile prošlu godinu biće više riječi na redovnoj godišnjoj skupštini medžlisa, koja je u pripremi.

Predsjednik Medžlisa IZ-e Bugojno Haris Mujić, izrazio je zahvalnost članovima Izvršnog odbora, članovima džematskih odbora i delegata u Skupštini Medžlisa IZ-e Bugojno, koji su dali nesebičan doprinos uspješnoj godini institucije kojoj je na čelu. Izrazio je i nadu da će ova, 2016. godina, biti još uspješnija.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/