Međunarodni taekwondo turnir “Tešanj open 2016”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U nedjelju 24.04.2016. godine u Sportsko-rekreacionom centru Tešanj održano je Prvo međunarodno taekwondo takmičenje pod nazvom “Tešanj open 2016” na kojem je učešće uzelo 345 takmiačra iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.  Organizator tunira bio je “Taekwondo akademija Šije” Tešanj i Taekwondo klub “Dragon” Doboj Jug. Takmičenje je održano za sve uzraste u tri discipline: borbe, poomsae i kick.

Taekwondo klub Bugojno je na ovom turniru učestvovao sa 10 takmičara i bugojanski taekwondositi su ovog puta u Bugojno donijeli 8 medalja i to 3 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane. Zlatne medalje osvojili su: Ubejd Dževahirić, Zejd Ivković i Nedim Mašić. Srberne medalje osvojili su: Maid Jusić, Adin Velić i Miralem Đopa, a bronzane medalje osvojili su: Zejd Haskić i Jusuf Velić. Za Bugojno su još nastupili i Nadin Sadiković i Abdulah Ljubunčić.
Tri zlatne medalje sa ovog takmičenja rezultat su dobre koordinacije između trenera i takmičara tokom borbi, podizanju motivacije kod takmičara nakon povrede, izbor odgovarajuće tehnike i taktike u datom momentu borbe kao i psihička stabilnost borca u presudnim trenucima borbe.
https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/