Mediji o ovome šute: Znate li šta je autofagija? Gladovanje koje produžava život

https://www.bugojno-danas.info/

VELIKO otkriće na polju medicine! Gladovanje je potpuno ZDRAVO! Japanski doktor Jošinori Osumi, 2016. godine je svijetu konačno predstavio rješenje jedne od najvećih naučnih misterija koja se proučava već 50 godina i direktno se tiče našeg tijela, njegovog zdravlja i duha.

Autofagija je najkraće rečeno, reciklaža samog sebe odnosno prirodni destruktivni mehanizam koji, u reguliranom procesu, razgrađuje nepotrebne ili disfunkcionalne ćelijske komponente.

Razlog zašto najjači mediji preskaču ovu vijest i priče o autofagiji jeste to što je hrana jedna od najprofitabilnijih grana reklamiranja i najveći izvor prihoda medijskim kućama. Nijednoj multinacionalnoj kompaniji koja nas snadbjeva hranom nije u interesu da jedete manje i zdravije već da jedete mnogo i nezdravo. Mediji su prilično zatajili kod informacije da je gladovanje nešto najzdravije što možete pokloniti vašem organizmu.

Video pogledajte pažljivo i podijelite da što više osoba vidi:

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/