MDD Merhamet Kupres u saradnji sa BBI bankom dodijelio 18 stipendija učenicima

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Bosna Bank International (BBI) i u 2020. godini nastavlja sa stipendiranjem djece povratnika u Kupres. Stipendije će narednih 12 mjeseci primati 18-ero djece sa ovog područja, učenika od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole.

Sredstva su obezbjeđena iz BBI Fonda za humanitarne svrhe, a na molbu dobrotvornog društva „Merhamet“. Safet Pilić, predsjednik MDD „Merhamet“ Kupres, zahvalio se BBI banci naglasivši kako je za ljude sa ovog područja, osim materijalne podrške veoma važno da znaju da nisu zaboravljeni.

„Roditelji ove djece su uglavnom nezaposleni, tek povremeno rade neke sezonske poslove i žive od poljoprivredne proizvodnje. Njihova materijalna situacija je veoma teška i stoga su ove stipendije od izuzetnog značaja za ove porodice i njihovu djecu. Hvala BBI banci koja već treću godinu zaredom daje stipendije djeci iz Kupresa“, istakao je Pilić.

Također, Mdd Merhamet Kupres je uz pomoć gospođe Munire Džabije iz Sarajeva, donirala 4 mini farme koka nosilja mladim bračnim parovima koji se žele baviti tim poslovima a u skorije vrijeme će se proširiti i na farme krava i ovaca za koje bi obezbjedili i tržište.

BBI banka od svog osnivanja na različite načine i kroz više programa stipendira učenike i studente iz cijele Bosne i Hercegovine, dajući svoj aktivan doprinos razvoju društva u kojem posluje.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija-pop-up/