Makljen čist od smeća, ali nije od fašizma i nacionalizma!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Makljen čist od smeća, ali nije od fašizma i nacionalizma!

Članovi OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje i Prozora proveli su dan u akciji uređenja spomen obilježja “Pesnica” koje se nalazi u planinskom prevoju Makljen udaljen nekoliko kilometara od općina Prozor i Gornji Vakuf-Uskoplje. Učinili smo to dobrovoljno bez ikakve naknade, i takvu praksu ćemo činiti tradicionalno svakog aprila kako bi ovaj spomenik, koji ima poseban značaj za ovu regiju tako i na prostorima bivše Jugoslavije, uvijek bio čist i sačuvan od zaborava.

Godinama niko ne brine o njemu, režim ne prepoznaje njegov značaj, nacionalisti i fašisti tu provode svoje izvračene ideje, a to su pokazali i 2002. godine kadu su velikom količinom eksploziva digli spomenik u zrak. Danas to čine natpisima, “01. April – NDH” i ” HZ-HB itd. te smo odlučili preuzeti tu ulogu i sačuvati spomenik od natpisa, te njegovu prirodnu ekološku sliku.

Članovi SDP-a će svake godine po uzoru na nekadašnje Omladinske radne akcije okupiti članove, detaljno očistiti prostor oko spomenika i sam spomenik, a planiramo i druge aktivnosti u narednom periodu.

OO SDP BiH Gornji Vakuf – Uskoplje

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o