Makarska: Mjesto na plaži nemoguće naći zbog jutarnjih zauzimača plaža

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U regiji koja živi od turizma, a glavni proizvod koji se turistima nudi su sunce i more, mjesto na plaži u jeku sezone je dragocjeno.

Tako u Makarskoj mnogi turisti ustaju rano i zauzimaju mjesto na žalu starim prostrtim ručnicima. Situaciju dodatno kompliciraju neki iznajmljivači ležaljki koji, suprotno gradskim propisima, prekriju svoj dio plaže tik uz more ležaljkama, piše Slobodna Dalmacija.

Za razliku od Makarske španjolsko turističko mjesto počelo je kažnjavati turiste koji si čuvaju mjesto uz more ostavljajući ručnike ili suncobrane na plaži, javlja BBC.

Općina Torrox, u blizini Malage na Costi del Sol (Obala Sunca), ima posebnu policijsku jedinicu koja obilazi plaže i plijeni ostavljene predmete. Vlasnici mogu vratiti svoju imovinu tek pošto plate globu od 30 eura.

Gradonačelnik Oscar Medina nije želio navesti iz koje zemlje dolazi najviše prekršitelja.

Bilo je dosta nezadovoljstva i frustracije i među mještanima i među gostima. Ljudi dođu u sedam ujutro, ostave svoj ručnik cijeli dan, a dolaze i odlaze kad požele. To nije u redu, neetično je. Ne možete rezervirati mjesto na plaži, to je javni prostor”, rekao je Medina.

bljesak.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/