Majka iz Njemačke mora vratiti 160 000 eura dječjeg doplatka

Free public domain CC0 photo.
https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

ELKE Herold osjeća se beznadno. Već godinama živi u strahu, a on se sada i ostvario. Mora vratiti 160 000 eura dječjeg doplatka, uključujući kamate – i to odmah. Sve što zaradi daje za dug, ali čini joj se da je zapela u začaranom krugu. Ako ne uspije vratiti novac, prijeti joj pljenidba.

Kako se dovela u tu situaciju? Herold i njezin bivši suprug odselili su na španjolski otok Lanzarote prije 20 godina, ali su nastavili primati dječji doplatak za troje djece. Očajna žena sada žali što je prihvaćala uplate, izvještava njemački RTL. Kada se nakon 20 godina braka rastala i vratila u Njemačku, završila je na sudu. Ondje je presuđeno da je prekršila zakon i da mora vratiti novac.

Prema pisanju Fenix Magazina, njemački zakon kaže da dječji doplatak mogu primati svi koji žive u Njemačkoj sa svojom djecom, neovisno o tome jesu li njemački državljani ili državljani druge zemlje. Međutim, njemački državljani koji žive u inozemstvu mogu dobivati dječji doplatak samo pod posebnim uvjetima, koje Herold nije zadovoljila.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/