Melika Mahmutbegović: U društvu treba dati prednost mladim ljudima

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Mladi su najveći potencijal i snaga SDA i oni kojima treba dati prednost u društvu, poručila je predsjednica OO SDA Bugojno i aktuelna potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović na redovnom godišnjem sastanku Asocijacije mladih ove stranke, koji je održan sinoć u tome gradu.

Sretna sam što prisustvujem jednom ovakvom impozantnom skupu mladih, sposobnih, pametnih i obrazovanih ljudi, i mislim da je pravo bogatstvo za bh zajednicu, za Bugojno, a posebno za nas kao stranku, da u svojim redovima imamo kvalitetne mlade ljude. Mislim da budućnost ostaje na mladim ljudima i, definitivno, oni mogu u narednom periodu kroz obrazovanje, uvezivanje i stvaranje jedne jače međusobne konekcije, napraviti napredak u društvu“, naglasila je.

Čestitala je članovima Asocijacije na uspjehu koji su postigli u proteklom periodu, te poželjela da njihov rad u ovoj godini bude još kvalitetniji i prepoznat, ne samo kao dio političke opcije SDA, već kompletnog bh. društva.

Ja sam uvijek nastojala, a to ću činiti i ubuduće, da dam prednost mladim ljudima, bez obzira što su oni ponekad, možda, nestrpljivi da pokažu svoje znanje i mladalačke ambicije“, kazala je.

U budućnosti se, dodala je, treba pozabaviti zapošljavanjem mladih u BiH.

Period, koji je pred nama, je prilika da svu svoju snagu i sve ono što znamo usmjerimo na stvaranje novih radnih mjesta kako bi, oni koji to dosad nisu bili u mogućnosti, mogli dati svoj doprinos i pokazati znanje i sposobnost u pravcu daljeg razvoja lokalne zajednice i cijele države“, istakla je Mahmutbegović.

Njoj je, ovoj prilikom, uručena posebna zahvalnica za kontinuiranu i nesebičnu podršku mladim ljudima, jačanje Asocijacije mladih, i za cjelokupan angažman i doprinos razvoju općine Bugojno.

Zahvalnica je uručena i prof. Nedžadu Milanoviću za tekst „Dama u bijelom“, odnosno za doprinos književnosti i rad s mladima.

O radu Asocijacije mladih OO SDA Bugojno u 2015. i planiranim aktivnostima u ovoj godini govorio je predsjednik ove asocijacije Amir Šečibović.

Mi smo lokalna zajednica koja je prostrana. Imamo dosta naših omladinaca koji su aktivni i čine važnu strukturu naše stranke. Planiramo u narednom periodu brojne sportske i druge aktivnosti po mjesnim zajednicama“, naglasio je.

(Agencija FENA)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/