Loša vijest za proizvođače cigareta, a za pušače…

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Evropski sud pravde je presudio: sve paklice cigareta, svih brendova, ipak će izgledati isto. Proizvođači se bunili, a pušači?

Evropski sud pravde je presudio da je novi evropski zakon o uvođenju unificiranih, neutralnih paklica za sve brendove cigareta i zabrana cigareta sa ukusom mentola pravovaljan, odbacivši pritužbe pojedinih proizvođača cigareta.

Vrhovni sud EU je odbacio žalbu poljske vlade i kompanije “Filip Moris”, proizvođača brendova cigareta kao što je “marlboro”, na direktivu EU o cigaretama usvojenu 2014. godine.

“Nova direktiva EU o duvanskim proizvodima je validna”, navodi se u presudi suda, sa sjedištem u Luksemburgu.

“Standardizacija pakovanja, buduća zabrana cigareta sa ukusom mentola širom EU i specijalni propisi vezano za elektronske cigarete su zakoniti”, dodaje se u presudi.

Kompanija “Filip Moris” je, zajedno sa “Britiš Amerikan Tobakom”, uložila žalbu pred britanskim sudom, kritikujući zahtjev za uvođenje jednoobraznih paklica kojima se eliminiše brend proizvođača.

Ovakvi propisi, prema tvrdnjama proizvođača cigareta, narušavaju jedinstveno tržište EU i sužavaju izbor potrošača.

Evropski sud je, takođe, odbacio žalbu Poljske na zabranu cigareta sa ukusom mentola, navodeći da “mentol, zahvaljujući svom prijatnom ukusu, čini duvanske proizvode privlačnijima za kupce”.

cafe.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/